безплатно, лесно и бързо

Новина

20:41 | 12 Октомври 2011

Уникредит Булбанк пуска ипотечни кредити с фиксирана лихва

Уникредит Булбанк пуска ипотечни кредити с фиксирана лихва за първите пет години от срока на заема, съобщи Паскуале Джамбои, директор "Банкиране на дребно" в кредитната институция. Заемът е в евро. Офертата ще бъде валидна до края на септември 2012 г., пише в. Дневник.

Лихвата за първите пет години е фиксирана на 7.39%. За останалия срок на заема лихвеният процент е променлив, като началната му стойност към датата на договора за кредит е 7.09%. Ще се формира на базата на тримесечен euribor + надбавка.

Очакванията и прогнозите за движението на euribor са, че в следващите две-три години ще се повишава, тъй като в момента е на историческо дъно.

През периода на фиксираната лихва за 25-годишен ипотечен заем в размер на 40 000 евро, месечната вноска е 312 евро. Годишният процент на разходите е 8.26%, като в него не са включени разходите за застраховки.

Според онлайн проучване на банката над 50% от българите, готови да ползват ипотечно кредитиране, търсят стабилност на месечните вноски при фиксиран лихвен процент (за различен период, между една и десет години).

При кредитите с фиксирана лихва комисионната за предсрочно погасяване през първите пет години от срока на заема е 3%, а за остатъчния срок е 0%, но при погасяване със собствени средства.

За разглеждане на искане за кредит и за издаване на ипотечен сертификат няма такса, а тази за администриране на кредита е еднократна в размер на 0.95% върху разрешения размер на заема. Банката събира и ежемесечна комисионна за управление в размер на 0.043% върху остатъчния размер на кредита.
 

 
 

Mесечна вноска

Каква ще бъде вноската
по ипотеката ми?

Размер на кредита

Какъв размер на кредит
мога да изтегля?